Bijziend of blijziend?

Myopie - wat is dat?

De naam staat voor bijziendheid, het beeld op afstand is minder scherp tot zelfs wazig. 

Lichtstralen die het oog binnenkomen horen precies op het netvlies samen te vallen. Bij Myopie komen die lichtstralen niet samen, maar vóór het netvlies.

Als je jong bent!

Myopie komt zowel bij kinderen als volwassenen voor en het neemt de laatste tientallen jaren enorm toe. Juist bij kinderen is hiervoor extra aandacht noodzakelijk, want wanneer niet tijdig en goed wordt ingegrepen kan dit grote gevolgen hebben voor de latere leeftijd! Kinderen met een zicht van -6 of hoger lopen een kans van 1 op 3 dat ze op latere leeftijd slechtziens of zelfs blind kunnen worden.

Bijziend is helemaal van deze tijd!

Laptops, tablets, smartphones, het leven van de kinderen speelt zich voor een groot gedeelte af op de vierkante centimeters van een beeldscherm. Een levensstijl die we niet zomaar gaan veranderen, want een leven zónder deze elektronica is niet meer denkbaar. Whatsapp, Snapchat, Insta, TikTok, gamen maar ook serieus schoolwerk, noem maar op!

Je kun het helpen voorkomen

Als we de vele media niet meer kunnen uitsluiten, is het een kwestie er goed mee om te gaan. Zit niet langer dan een half uur achter de tablet of smartphone, neem minstens 30 centimeter afstand van je beeldscherm en vergeet niet je ogen te ontspannen door meerdere uren per dag bijvoorbeeld buiten te zijn c.q. andere dingen te doen.

Hoe zie ik bijziendheid?

De optometrist kan je ogen onderzoeken en vaststellen of je al dan niet bijziend bent. En als er sprake is van myopie, dan kunnen brillenglazen of contactlenzen worden aangemeten. Ook dan is en blijft het belangrijk om gezonde leefregels te hanteren en je ogen met afgesproken regelmaat te laten controleren. 

We zijn er niet om je bang te maken, maar juist om je te informeren en adviseren. Daarom is controle blijvend van belang. Dit ter voorkoming van aandoeningen zoals maculadegeneratie, netvliesloslating, glaucoom of andere ernstige aandoeningen.

Je bent van harte welkom!

Als opticien in Apeldoorn bieden wij hoogwaardige oogzorg en -producten voor onze klanten. Bij Van Wamelen Optiek begrijpen we dat elke klant unieke behoeften heeft, en daarom werken we nauw samen met u om de beste oplossing voor uw ogen te vinden. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe bril, lenzen, of een oogmeting, ons ervaren team van opticiens staat klaar om u te helpen.

Maar we zijn meer dan alleen een opticien. Naast opticien zijn we ook trots om audicien in Apeldoorn te zijn, waarbij we hoortoelstellen van topkwaliteit aanbieden. Onze audiologen staan klaar om uw gehoorproblemen te onderzoeken en een passende oplossing te vinden.

Onze brillenzaak is voorzien van de nieuwste technologieën en stijlen in brillen en zonnebrillen. Wij werken met gerenommeerde merken en bieden oplossingen op maat voor elk budget en elke smaak.

Bij Van Wamelen Optiek zijn wij gepassioneerd over het leveren van uitstekende zorg en diensten aan onze klanten. Ons team staat altijd voor u klaar. Kom langs in onze winkel of plan een afspraak in, we zien je graag snel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!