lenzen

Het dragen van lenzen is een van de opties om ervoor te zorgen dat je goed ziet. Het kan tevens worden gezien als een alternatief voor het dragen van een bril. Maar de keuze voor lenzen wil niet zeggen, dat je geen bril kunt of hoeft te dragen. Veel mensen kiezen zelfs voor beiden.

Is het dragen van lenzen iets voor jou?
Die vraag kun je samen met onze opticiens of contactlensspecialisten beantwoorden. Door onderzoek te doen naar jouw ogen kan worden bekeken of lenzen voor jou geschikt zijn. Dat hangt onder meer af van de gezondheid van je ogen, de sterkte die je nodig hebt maar het heeft ook alles te maken met je wensen en verwachtingen!

lenzen

Harde lenzen

Wij willen je de prachtige spirit, welke het merk zélf op haar website voert, niet ontnemen.

lenzen apeldoorn

Zachte lenzen

Het merk MODO werd in 1990 opgericht in New York City. De eigenschappen; licht en duurzaam.

nachtlenzen

Nachtlenzen

Taylor Swift, Kate Hudson en Reese Witherspoon zijn fan van het merk Woodys.


lenscontrole

Samen kiezen we de juiste lenzen

Allereerst is het belangrijk om een aantal zaken van je te weten te komen. Wat zijn je verwachtingen van de lenzen, hoe is de gezondheid van je ogen, hoe ziet jouw dag eruit qua bijvoorbeeld werk en omgeving, noem maar op! Want je kunt je voorstellen dat, wanneer je in bijvoorbeeld een stoffige omgeving werkt, het dragen van lenzen of bepaalde lenssoorten lastiger kan zijn.

De type lenzen

Feitelijk zijn er maar twee typen lenzen, namelijk harde en zachte. Welk type lens voor jou het beste of fijnste is bespreken we tijdens de oogmeting en verdere uitleg. Nadat de keuze voor harde of zachte lenzen is gemaakt, kun je nog kiezen uit diverse lenssoorten.

Daglenzen – iedere dag draag je nieuwe lenzen

Maandlenzen – deze mag je maximaal een maand gebruiken en moeten dan worden vervangen voor een nieuwe set.

Je kunt er ook voor kiezen om harde lenzen te dragen die meerdere jaren meegaan (bij zachte lenzen is dit niet mogelijk). De aanschafkosten zijn hoger dan bij de vorige lenssoorten, maar het is ook duurzamer en op de lange termijn voordeliger.

lenscontrole apeldoorn

Nachtlenzen

De naam zegt het al en ja, terwijl je slaapt draag je lenzen. Ze corrigeren de oogfout gedurende de nacht. Eenmaal wakker doe je ze weer uit en heb je de hele dag goed zicht! Nachtlenzen zijn niet voor ieder oog geschikt, dat heeft onder meer te maken met de sterkte die je nodig hebt. Een ogentest bij ons in de zaak geeft daarover snel duidelijkheid.

Je bent van harte welkom!

Als opticien in Apeldoorn bieden wij hoogwaardige oogzorg en -producten voor onze klanten. Bij Van Wamelen Optiek begrijpen we dat elke klant unieke behoeften heeft, en daarom werken we nauw samen met u om de beste oplossing voor uw ogen te vinden. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe bril, lenzen, of een oogmeting, ons ervaren team van opticiens staat klaar om u te helpen.

Maar we zijn meer dan alleen een opticien. Naast opticien zijn we ook trots om audicien in Apeldoorn te zijn, waarbij we hoortoelstellen van topkwaliteit aanbieden. Onze audiologen staan klaar om uw gehoorproblemen te onderzoeken en een passende oplossing te vinden.

Onze brillenzaak is voorzien van de nieuwste technologieën en stijlen in brillen en zonnebrillen. Wij werken met gerenommeerde merken en bieden oplossingen op maat voor elk budget en elke smaak.

Bij Van Wamelen Optiek zijn wij gepassioneerd over het leveren van uitstekende zorg en diensten aan onze klanten. Ons team staat altijd voor u klaar. Kom langs in onze winkel of plan een afspraak in, we zien je graag snel!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!