Als droge ogen je parten spelen

Een rood oog, tranende ogen, jeukende of brandende ‘zandkorrel’ ogen, wazig zicht of letterlijk een droog oog.

Herkenbare symptomen?

Doe de ogentest en lees verder!

‘Droge ogen’ is een veelvoorkomende aandoening waarbij maar liefst 1 op de 5 mensen symptomen heeft zoals hierboven beschreven.

Wat zijn de belangrijkste oorzaken?

Onvoldoende aanmaak van traanvocht:

  • Gebruik van bepaalde medicatie
  • Ontsteking van de traankliertjes
  • Hormonale veranderingen (o.a. zwangerschap, overgang)
  • Door oogheelkundige ingrepen

Verhoogde verdamping van traanvocht:

  • De omgeving, zoals airco, wind, kou & warmte
  • Intensief beeldschermgebruik waardoor je aanzienlijk minder knippert
  • Tekort aan bepaalde voedingsstoffen
  • Onvoldoende aanmaak of kwaliteit van ‘de olielaag’ bij je oog

Wat kun je doen tegen droge ogen?

Droge ogen is een chronische aandoening en het niet behandelen is onverstandig. Er kan schade ontstaan aan het oogoppervlak, het kan pijnlijk worden én je kunt zelfs permanent minder gaan zien! Blijf er niet mee zitten maar onderneem actie. Bel ons gerust voor een afspraak of loop binnen, dan onderzoeken wij je ogen.

Droge ogen behandelen

Het doel hiervan is om de balans van de traanfilm te herstellen. Het verlicht de symptomen of laat ze zelfs verdwijnen.

Doe de droge ogentest!

Wil je zeker weten of je al dan niet last hebt van droge ogen? Of heb je klachten, maar weet je niet waardoor ze veroorzaakt kunnen worden?

Plan je afspraak!

Mogelijk heb je vragen of twijfels, maar misschien weet je wel zeker dat je last hebt van droge ogen.

Neem gerust contact met ons op of loop binnen om elkaar te spreken. Wij kunnen tests uitvoeren, jou adviseren, de ongemakken verhelpen of zo nodig doorverwijzen naar de specialist.

Je bent van harte welkom!

Als opticien in Apeldoorn bieden wij hoogwaardige oogzorg en -producten voor onze klanten. Bij Van Wamelen Optiek begrijpen we dat elke klant unieke behoeften heeft, en daarom werken we nauw samen met u om de beste oplossing voor uw ogen te vinden. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe bril, lenzen, of een oogmeting, ons ervaren team van opticiens staat klaar om u te helpen.

Maar we zijn meer dan alleen een opticien. Naast opticien zijn we ook trots om audicien in Apeldoorn te zijn, waarbij we hoortoestellen van topkwaliteit aanbieden. Onze audiologen staan klaar om uw gehoorproblemen te onderzoeken en een passende oplossing te vinden.

Onze brillenzaak is voorzien van de nieuwste technologieën en stijlen in brillen en zonnebrillen. Wij werken met gerenommeerde merken en bieden oplossingen op maat voor elk budget en elke smaak.

Bij Van Wamelen Optiek zijn wij gepassioneerd over het leveren van uitstekende zorg en diensten aan onze klanten. Ons team staat altijd voor u klaar. Kom langs in onze winkel of plan een afspraak in, we zien je graag snel!