opticien apeldoorn

Opticien Apeldoorn - van Wamelen Zien en Horen

Bij Van Wamelen Optiek, jouw opticien in Apeldoorn, vinden wij goed zicht belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Daarom doen wij er alles aan om jou de beste oogzorg en de nieuwste technologie te bieden.

Het oog van de mens is even uniek als de persoon zelf, ieder oog heeft een eigen DNA. Daarom is een bezoek aan de opticien meer dan alleen een oogmeting om te zien of je de letters op het bord kan lezen.

We leren je graag beter kennen, daarom nodigen we je graag uit om een oogmeting in te plannen. Dit kan geheel vrijblijvend en zijn geen kosten of verplichtingen aan verbonden!

Brillen op maat bij van Wamelen Zien en Horen - opticien in apeldoorn

Als opticien in Apeldoorn begrijpen wij dat iedereen unieke ogen heeft. Daarom bieden wij een breed scala aan producten en diensten om aan de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. Of je nu een nieuwe bril nodig hebt voor dagelijks gebruik of een speciale sportbril zoekt, als opticien hebben wij altijd de beste oplossing voor jou.

Als opticien kijken en helpen we je graag!

Onze klanten staan bij ons altijd op de eerste plaats. Daarom bieden wij niet alleen de beste producten en diensten, maar ook een uitstekende klantenservice. Ons team is altijd bereid om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies. Bovendien bieden wij gratis een oogmeting aan om ervoor te zorgen dat jouw ogen altijd in topconditie zijn.

Als opticien in Apeldoorn zijn wij er trots op om jou te helpen bij het behouden van een goed zicht. Kom langs bij Van Wamelen Optiek en ontdek zelf waarom onze klanten ons zo waarderen. Zie je wel?

Bij van Wamelen Zien en Horen helpen we je graag!

Wij helpen je graag bij elke stap van het proces, van oogmeting, advies en tot het vinden van de perfecte bril. Wij zijn er om te zorgen dat je je op je gemak voelt tijdens het hele proces en om eventuele zorgen of angsten weg te nemen.

Het kiezen van de juiste stijl bril kan lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten brillen en het kan zijn om de perfecte stijl te vinden. Daarom hebben we een uitgebreide collectie monturen en brillenglazen, zodat je de perfecte bril kunt vinden die past bij jouw persoonlijke stijl en behoeften.

Al 20 jaar zijn wij als opticien in Apeldoorn gevestigd, we hebben al veel klanten mogen helpen hun zicht te verbeteren. We helpen je daarom ook graag wanneer je vragen hebt. Benieuwd of jij wellicht toe bent aan een (andere of nieuwe) bril? Bij ons kun je áltijd een gratis oogmeting inplannen! Plan deze in via de knop hieronder en we zien je graag bij ons in de zaak.

opticien

Van Wamelen Zien en Horen, al meer dan 20 jaar opticien in Apeldoorn

Bij ons kun je terecht voor alles op het gebied van oogzorg. Wij bieden oogmetingen, brillen en monturen, contactlenzen, speciale brillenglazen en nog veel meer. Ons team van deskundige opticiens heeft jarenlange ervaring en staat altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw ogen.

We begrijpen dat het voor veel een drempel kan zijn wanneer ze naar de opticien moeten gaan. Uit onze ervaring weten we dat veel mensen het moeilijk vinden om de juiste opticien in Apeldoorn te vinden, of dat ze zich onzeker voelen over welke stijl van bril bij hen past.

Met welke klachten kan ik naar de opticien?

Als je last hebt van je ogen, dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan de opticien. Als opticien in Apeldoorn kunnen we je onder andere helpen wanneer je last hebt van de volgende klachten:

optiek apeldoorn

Droge ogen

Branderig of vermoeid gevoel? Je ogen voelen zanderig, stekend of jeuken zelfs? Zomaar wat klachten welke ontstaan bij droge ogen. Heel vervelend en het kan je enorm belemmeren in je dagelijkse werkzaamheden door irritaties of zelfs minder zien.

Drogen ogen zijn het gevolg van onvoldoende traanvocht of traanvocht dat van onvoldoende kwaliteit is. Daarvoor zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, zoals bijvoorbeeld een slechte functie van talgkliertjes, problemen met het ooglid of eenvoudigweg onvoldoende knipperen van de ogen. Ook factoren in je omgeving kunnen van invloed zijn, zoals de verwarming of juist de airconditioning welke zorgen voor een droge lucht.

Het oplossen van de aandoening begint uiteraard bij de oorzaak. Als opticien in apeldoorn kunnen wij veel, maar voor sommige onderzoeken ben je aangewezen op een nader onderzoek door bijvoorbeeld een oogarts. In veel gevallen kunnen wij als opiticien je van dienst zijn, door bijvoorbeeld tips te geven hoe anders om te gaan met je ogen of de ruimtes waarin je woont of werkt. Ook diverse soorten oogdruppels kunnen een goede oplossing bieden.

Dé allereerste oplossing; heb je klachten, neem contact met ons op. Dan gaan we samen kijken wat we voor je kunnen doen!

Staar

Veraf of dichtbij, je ziet alles wazig. In het donker kan het zicht helemaal rampzalig zijn. Nachtblindheid kan ervoor zorgen dat je een afslag mist of zelfs belangrijke borden helemaal niet ziet.

De staar welke bij ouderdom optreedt heeft alles te maken met een vertroebeling van de lens. Kortom, je ziet het letterlijk niet meer helder! Ouderdomsstaar gaat echter niet vanzelf over. Kun je in het begin nog uit de voeten met een goede bril, uiteindelijk ben je toe aan een nieuwe lens in je oog.

De ontwikkeling van staar door oudere leeftijd is niet te voorkomen. Hoe gezond je ook leeft, de ogen kiezen een eigen weg. Zolang het je niet hindert in je dagelijks leven, hoef je niets te ondernemen. Maar wanneer je merkt dat je zicht slechter wordt, neem dan contact met ons op zodat we je ogen op staar kunnen controleren.

Bij optometrie doen we onderzoek naar staar. Onze optometrist kan namelijk middels een speciale lamp het voorste gedeelte van het oog en de ooglens goed bekijken. De scherpte, vertroebeling en gezondheid van de ogen kunnen dan worden nagezien.

Wil je meer weten of komen jouw klachten overeen met wat je op onze site leest?

Neem gerust contact met ons op; wij kijken graag even met je mee!

apeldoorn optiek

Macula degeneratie

De naam van de aandoening is afgeleid van de ‘macula’, welke midden op het netvlies ligt. Het netvlies bevat lichtgevoelige cellen (staafjes en kegeltjes) welke een belangrijke rol spelen bij het omzetten van licht in beelden. In de macula liggen veel kegeltjes bij elkaar. Deze nemen kleuren en contrast waar en zijn noodzakelijk om details goed te kunnen zien. De macula zorgt ervoor dat we kunnen lezen, autorijden en mensen herkennen.

Bij maculadegeneratie sterven de kegeltjes in de macula af, daardoor werkt deze minder goed en ga je minder scherp zien. De achteruitgang van gezichtsvermogen gaat langzaam. Het centrale zien wordt minder, er omheen wordt het meeste nog waargenomen. De aandoening leidt vrijwel nooit tot blindheid.

Droge maculadegeneratie

Bij deze vorm breken de lichtgevoelige cellen in het centrale gedeelte van de visus langzaam af. Het zicht wordt dan ook geleidelijk minder. Het begint met een paar kleine vlekjes en uiteindelijk breidt het uit naar meerdere en grotere vlekken.

Natte maculadegeneratie

Deze wordt veroorzaakt door het lekken van bloed en vocht uit de bloedvaten achter het netvlies. Het vrijgekomen vocht drukt het netvlies omhoog, waardoor het zicht snel achteruit gaat.

Voor de droge variant is vooralsnog geen behandeling, voor het natte type zijn mogelijkheden, mits de aandoening tijdig wordt vastgesteld.

Als opticien in apeldoorn kunnen wij je adviseren; bijvoorbeeld door aanpassingen in de levensstijl om het risico op macula degeneratie te beperken. Verder leggen wij de focus op de gezondheid van je ogen en het opsporen van veranderingen.

Glaucoom

Glaucoom is een oogziekte waarbij de zenuwvezels van de oogzenuw, welke netvlies en hersenen met elkaar verbinden, geleidelijk aan verloren gaan. Hierdoor ontstaan blinde vlekken, die het zicht beperken.

Glaucoom mondt uiteindelijk uit in blindheid. Alleen tijdige opsporing en behandeling kan blindheid vertragen of zelfs tegengaan.

De oorzaak van glaucoom is meestal een te hoge oogdruk, maar kan ook worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een mindere bloedvoorziening van het oog en de oogzenuw. Het is een van de meest voorkomende oogaandoeningen in Nederland, waarbij veel mensen niet eens weten dat ze lijden aan de aandoening.

Als je vermoedt dat je last hebt van deze aandoening, is het belangrijk om direct contact op te nemen met een opticien in Apeldoorn. Glaucoom kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder een te hoge oogdruk, erfelijkheid en leeftijd.

Als Opticien in Apeldoorn kunnen we met behulp van een non-contact tonometer.
De oogdruk wordt dan gemeten door middel van luchtdruk, zonder dat hierbij contact wordt gemaakt met het oog. Dit werkt efficiënt en snel.

Wanneer er sprake is van erfelijkheid, kan het zijn dat je wordt doorgestuurd vanuit de oogarts. Je bent dan bij ons als opticien in apeldoorn aan het goede adres om je te laten adviseren in de beste wijze van zien.

apeldoorn opticien

Fixatie disparatie

Wij kijken met twee ogen, zo zijn we het gewend. Als dit op de normale manier is ontwikkeld dan kunnen we diepte zien, oftewel stereokijken. Optimaal stereo zien is mogelijk wanneer beide ogen naar hetzelfde punt kijken. Zodra hierin een kleine afwijking zit, wordt al gesproken van fixatie disparatie.

Het kost moeite en inspanning om goed te zien en dit kan leiden tot diverse klachten;

 • Hoofdpijn
 • Branderige ogen
 • Moeite met langdurig lezen
 • Moeite met snelle bewegingen
 • Minder goed zien in de schemering
 • Nek- en rugklachten
 • Verkrampte spieren in het schoudergebied
 • Lichtgevoeligheid
 • Moeite met inschatten van afstand
 • Algemene vermoeidheidsverschijnselen

Fixatie disparatie komt veel voor bij mensen met whiplashklachten. Je bent betrokken geweest bij een ongeval of je bent tijdens een val op je hoofd terecht gekomen. Het kan zelfs al bij de geboorte zijn veroorzaakt, doordat tijdens de bevalling een beschadiging is opgetreden in de nek.

Fixatie disparatie gaat vaak samen met dyslexie en gezien de kenmerken van de aandoening, ligt dit ook voor de hand. Anderzijds krijgen kinderen soms ten onrechte het etiket dyslexie, terwijl hieraan een medische oorzaak ten grondslag ligt. Veel mensen lopen met deze aandoening rond maar weten het niet. Je koopt een bril maar het probleem wordt niet opgelost.

Kom je bij ons als opticien in Apeldoorn langs met klachten die lijken op klachten die passen bij fixatie disparatie dan is een oogmeting is het eerste dat we doen. Daarnaast maken we onder meer gebruik van een test volgens de MKH methode (Meting en Korrektie volgens professor Haase). Bij deze test worden je ogen middels gepolariseerde glazen in een pasbril getest op binoculair (kijken met twee ogen) en stereotypisch (diepte) zien.

 • Zijn jullie als opticiens in apeldoorn gespecialiseerd in kinderbrillen?

  Ja, wij zijn ook  gespecialiseerd in kinderbrillen en bieden speciale diensten en producten aan voor kinderen.

 • Hoe vaak moet ik een oogonderzoek laten doen?

  Het wordt algemeen aanbevolen om elke twee jaar een oogonderzoek te laten doen, tenzij anders geadviseerd door je opticien.

 • Kan ik zonder afspraak bij jullie terecht?

  De meeste klanten plannen vooraf een afspraak. Echter ben je altijd welkom bij ons en kunnen we op dat moment kijken wat er mogelijk is. Wil je zeker zijn van een afspraak dan kun je die gemakkelijk plannen op onze site!

 • Kan ik mijn bril dezelfde dag nog krijgen?

  De glazen in de monturen worden op maat gemaakt. Het duurt daarom even voordat jouw persoonlijke product er is. Echter kan je bril al binnen een paar dagen klaar zijn!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!